Terug naar de hoofdpagina

In de visie van TPA bestaat de essentie van advisering en hoogwaardige zakelijke dienstverlening uit:

Vertrouwen

Lange termijn win-win relaties

Transparantie

 

Door toegenomen complexiteit van het zakendoen, snelheid van ontwikkelingen en juridisering van zakelijke relaties wordt het voor ondernemers en bestuurders steeds moeilijker om alle specialistische vakgebieden diepgaande en up-to-date kennis te hebben of binnen de eigen organisatie te vinden. Naarmate de bedragen en belangen groter worden is de kwaliteit van deze kennis van een groter strategisch en financieel belang.

Large corporates hebben daarom vaak eigen stafdiensten, maar deze hebben vaak te veel interne focus om zonder externe adviseurs te kunnen werken en kennen hoge vaste kosten. Kleinere organisaties kunnen het zich überhaupt niet veroorloven veel specialistische kennis permanent in huis te hebben.

Zakelijke professionals (veelal adviseurs) van hoge kwaliteit zijn daarom een blijvende behoefte, die veel waarde creëren voor het bedrijfsleven. Iedere goede beslisser weet dit. Bij middelgrote ondernemingen is de toegevoegde waarde van deze adviseurs relatief het grootst.

Het grote dilemma bij het selecteren van professionals is: hoe kan je de onderscheidende kennis van een specialist bepalen, als je zelf geen specialist bent op dit gebied?

Een veelgebruikte methode zijn ad hoc referenties, maar de zuiverheid hiervan is wisselend omdat de situatie bij de referent heel anders was of er andere eisen, wensen of voorkeuren bestonden. Uiteindelijk wordt door dit dilemma te vaak simpelweg voor de goedkoopste professional gekozen, hoewel goed advies door mindere kwaliteit per saldo achteraf vaak toch het duurst blijkt…

De oplossing ligt in het concept: trusted partner. Vrijwel iedere beslisser heeft een of meerdere professionals of professionals die hij onvoorwaardelijk vertrouwt en respecteert. Vaak is deze partner een adviseur (bijvoorbeeld advocaat, fiscalist, accountant, financieringsadviseur), maar het kan bijvoorbeeld ook een coach, vermogensbeheerder of toezichthouder zijn.

Probleem is echter dat deze professional vaak maar op een gebied echt specialist is. Toch heeft de professional meestal wel veel ervaring uit samenwerkingen met andere professionals en ook meer kennis van de aanpalende disciplines dan de opdrachtgever zelf. Bovendien kent de trusted partner de bedrijfssituatie van het betreffende bedrijf goed. Vaak wordt de professional daarom gevraagd om te adviseren bij selectie van andere professionals. Helaas verloopt dit proces echter inefficiënt en weinig gestructureerd. Trusted Partner Alliance biedt hier een oplossing voor.
Terug naar de hoofdpagina

Contact

Wij beantwoorden graag al uw vragen en verdere informatiebehoefte. Ook maken wij graag vrijblijvend kennis door middels van een persoonlijk gesprek. Via het onderstaande formulier kunt u uw boodschap achterlaten en wij zullen zo spoedig mogelijk persoonlijk contact met u opnemen.